Leerkracht, gedragscoördinator en trainer

Over mij

Eerlijk – Betrokken – Geduldig – Rustig – Praktisch – Humor – Oplossingsgericht – Positief

“Vertel het me en ik vergeet..
Laat het me zien en ik onthoud..
Laat het me ervaren en ik maak het eigen!”
Confusius (Chinees filosoof)

Hallo, ik ben Gerben Busscher

Getrouwd en trotse vader van 2 pubers. Ik werk al ruim 25 jaar in het basisonderwijs als leerkracht en gedragcoördinator. Steeds vaker zie ik kinderen, en dan vooral jongens, die zich moeilijk staande houden binnen het onderwijs en onze veel eisende maatschappij. De (veelal verbale) aanpak lijkt te knellen waardoor zij het contact met zichzelf en de omgeving dreigen te verliezen. Dit geeft frustratie, dat zich uit in boosheid, angst en/of teruggetrokken gedrag.

Wat vind ik belangrijk?
Ik vind het belangrijk om op zoek te gaan naar het kind achter het gedrag. Dat doe ik niet direct door veel te praten, maar door te doen. Er wordt immers vaak al zoveel gepraat en vaak zonder resultaat. Ik kies ervoor in mijn trainingen te doen, actief in beweging te komen en te ervaren wat dit met je doet. De beweging en ervaringen bieden ruimte tot leren en reflectie.

Mijn doel
Vanuit de psycho-fysieke aanpak vergroot ik de eigen kracht van uw kind. Uw kind leert op zichzelf te vertrouwen, zelf de regie te behouden en de juiste keuzes maken in alle situaties.

Mijn opleidingen en cursussen
+ PABO opleiding tot leerkracht basisonderwijs
+ Jongens in hun kracht trainer
+ Rots en water trainer

Wat zeggen anderen over mij…