Skip to content

Dit wil ik graag delen…

Blog

Met beide benen (voeten) op de grond

Wat heb ik dit al vaak gehoord in mijn leven. Zorg ervoor dat je met beide benen op de grond blijft. En dan dacht ik.. Natuurlijk doe ik dat! Totdat ik de opleiding Jongens in hun kracht ben gaan volgen. Ik sta helemaal niet met mijn benen op de grond. Ik sta met mijn voeten op de grond. Mijn voeten zijn het fundament waarop je lichaam is gebouwd. Het is de verbinding tussen lichaam en grond. Zie het als de wortels van een boom. Hoe steviger deze in de grond zitten, hoe krachtiger de boom staat. De boom met de zwakste wortels wordt als 1e omgeblazen bij wat tegenwind. En dat geldt ook voor ons als mens. Hoe steviger we staan, hoe moeilijker ze ons omver blazen. Zowel fysiek als met woorden (mentaal dus). Nu met de opstart van mijn eigen bedrijf ervaar ik dit aan den lijve. Je komt veel tegen waarvan je nog geen kennis hebt. Het is spannend om te starten en gaat het lukken? Ik geef met regelmaat bewust aandacht aan mijn voeten, aan het voet-grond contact.. Dat geeft mij de kracht en stevigheid om te blijven staan. Dus het is vooral de kunst om letterlijk met de voeten op de grond te blijven staan!