Skip to content

Dit wil ik graag delen…

Blog

‘Bijzonder moment, wat is nu echt waardevol?!’

Vandaag een bijzonder moment, de heropening van de terrassen. Samen met mijn vrouw dit moment even gevierd. Natuurlijk omdat we terrasliefhebbers zijn, maar ook omdat het toevallig onze trouwdag is vandaag. Onder het genot van een heerlijk biertje samen teruggekeken op onze 16 jaren huwelijk. Wat hebben we heel gedaan en meegemaakt. Vele mooie herinneringen komen voorbij. Een rondreis door Australië, vele andere vakanties, mooie momenten met familie en vrienden, gezonde kinderen, een prettige werkplek, geen financiële zorgen, een fijn huis. Kortom, we mogen niet klagen!

En dan.. komt je dochter vrolijk binnenwandelen, terug van een dagje school. In haar hand een bosje tulpen. “Van ons, voor jullie trouwdag. Dat jullie nog lang samen met ons mogen zijn!” Even later komt ook mijn zoon thuis van de basisschool, samen met een vriendje. Opgewekt en blij!

Rijkdom:
Dan besef je waar het in het leven echt om draait! Hoe fijn is het dat je kinderen zich goed voelen, het fijn hebben op school, vertrouwen hebben in zichzelf en vrienden maken en relaties opbouwen. Dat gevoel maakt je pas echt blij. Dat is rijkdom. Wat gun ik dit elk kind! (en elke ouder!)

Tegelijk besef ik me heel goed dat dit niet altijd zo is. Niet elk kind komt met plezier thuis van school, niet elk kind maakt makkelijk vrienden, niet elk kind vertrouwt op zichzelf laat staan op een ander en niet elk kind voelt zich happy. Ik zie dit elke dag weer op mijn werk op school. Kinderen die zich alleen voelen. Kinderen die steeds in conflict raken. Kinderen die moeite hebben om zichzelf te vertrouwen en dus ook een ander. Kinderen die moeilijk een vriendschap opbouwen. Kinderen en ouders die de oplossing bij een ander zoeken.

Als het niet vanzelf gaat..
Als iets niet vanzelf gaat, vraagt het om daarin te trainen. Wat je nog niet zo goed kunt, kun je wel leren! Het vraagt ook een stuk begeleiding tijdens deze training. Het lukt niet alleen. Het vraagt om ondersteuning in wie je bent, in wie je wil zijn, en hoe je daaraan kunt werken. Soms is een beetje hulp hierbij nodig. Je hoeft jezelf niet te veranderen, een stukje vaardiger worden helpt al. Iets meer vertrouwen in en op je zelf. Ik bied je deze hulp graag! Ik gun namelijk elk kind het gevoel waarmee mijn kinderen vandaag thuiskwamen.

Training:
Binnenkort start ik een training, speciaal voor jongens in de leeftijd van 8-10 jaar. Een fysieke training (max. 4 jongens) van 8 bijeenkomsten. Doel is jezelf meer te leren vertrouwen, je zelfvertrouwen vergroten en meer zelfbewustzijn te creeren. Door een beter bewustzijn over je eigen gedrag en functioneren, leer je beter af te stemmen op een ander, zonder jezelf te verliezen! Uiteindelijk ligt de oplossing in/bij jezelf, je hebt alleen even iemand nodig die je helpt!

Voor meer info over hoe ik kan helpen, kijk op www.gerbenbusscher.nl